Kookpannen

Pannen / Kookpannen

Producten 1–24 van 26

Kookpannen kopen

Kookpannen zijn onmisbaar in elke keuken. Bij ons vind je een breed scala aan kookpannen die perfect aansluiten op jouw behoeften. Ontdek welke kookpan het beste bij jou past en verbeter je kookervaring.

Verschillende soorten kookpannen

Basis kookpannen

Onze basis kookpannen zijn veelzijdig en ideaal voor het bereiden van diverse gerechten zoals pasta, rijst en soepen. Ze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of aluminium en worden geleverd met een deksel om warmte en vocht vast te houden. Perfect voor dagelijks gebruik!

Speciale Kookpannen

Zoek je iets specifieks? Bekijk dan ons assortiment en kijk eens naar onze speciale kookpannen zoals aspergepannen, ontworpen om asperges perfect te koken, of snelkookpannen die kooktijden aanzienlijk verkorten. Ideaal voor de serieuze thuiskok!

Verschillende materialen

Roestvrij staal

Roestvrij staal is duurzaam en ideaal voor de meeste kooktoepassingen. Onze roestvrijstalen kookpannen hebben vaak een aluminium of koperen kern voor betere warmtegeleiding, wat zorgt voor gelijkmatig koken.

Gietijzer

Gietijzeren kookpannen houden de warmte uitstekend vast en zijn perfect voor langzaam garen en braden. Hoewel ze wat zwaarder zijn en onderhoud vereisen, zijn ze een uitstekende keuze voor de liefhebber van traditioneel koken.

Aluminium

Aluminium kookpannen zijn licht en geleiden warmte uitstekend. Vaak hebben ze een niet-reactieve coating zoals geanodiseerd aluminium, wat ze ideaal maakt voor dagelijks gebruik zonder dat voedsel reageert met het materiaal.

Tips voor het kiezen van de juiste kookpan

Grootte en capaciteit

De juiste inhoud voor een kookpan is afhankelijk van de hoeveelheid mensen voor wie je kookt. Voor een klein huishouden is een pan van 2-3 liter voldoende, terwijl grotere gezinnen baat hebben bij een kookpan van 5-6 liter. Wij hebben allerlei verschillende soorten kookpannen variërend van 2 liter kookpannen tot 8 liter kookpannen.

Warmtebron

Controleer of de pan geschikt is voor jouw warmtebron, zoals inductie, gas, elektrisch of keramisch. Veel van onze kookpannen zijn universeel geschikt, inclusief inductie. Vind de perfecte pan die past bij jouw kookplaat.

Onderhoud en duurzaamheid

Gemak in onderhoud en duurzaamheid zijn belangrijk. Onze roestvrijstalen en aluminium pannen zijn vaak vaatwasser bestendig, terwijl gietijzer met de hand gewassen moet worden en regelmatig onderhoud nodig heeft.