Snelkookpannen

Pannen / Snelkookpannen

Producten 9

Een snelkookpan kopen?

Een snelkookpan is een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Met deze pan, ook wel hogedrukpan genoemd, kunt u gerechten aanzienlijk sneller bereiden. Dit komt doordat bij een verhoogde luchtdruk het kookpunt van water stijgt, waardoor de kooktijd van sommige gerechten tot wel een kwart van de gebruikelijke tijd kan worden teruggebracht. Dankzij het luchtdicht afgesloten deksel, dat slechts stoom laat ontsnappen via het overdrukventiel, is er maar een minimale hoeveelheid water nodig om voedsel te bereiden. Hierdoor is een snelkookpan niet alleen praktisch, maar ook energiezuinig en milieuvriendelijk.

Na het koken blijft er veel druk in de pan door de hoge temperatuur. Zorg er altijd voor dat de druk voldoende is gedaald voordat u de pan opent. Dit kunt u doen door de pan enige tijd te laten afkoelen of door koud water over het deksel te laten lopen.

De voordelen van een snelkookpan

Een snelkookpan biedt tal van voordelen die het koken efficiënter en gezonder maken:

 • Tijdwinst
  Door de verhoogde druk kookt voedsel sneller, waardoor u minder tijd in de keuken hoeft door te brengen.
 • Energiezuinig
  Kortere kooktijden betekenen minder energieverbruik, wat gunstig is voor uw energierekening en het milieu.
 • Behouden van voedingsstoffen
  De kortere kooktijd helpt bij het behouden van meer voedingsstoffen in uw eten.
 • Veelzijdigheid
  Geschikt voor een breed scala aan gerechten, van soepen en stoofschotels tot rijst en zelfs desserts.
 • Smaakbehoud
  De afgesloten omgeving van de pan zorgt ervoor dat smaken en aroma’s beter behouden blijven, wat resulteert in smaakvollere gerechten.

Een uitgebreide collectie snelkookpannen

Bij Pannen passie hebben we een uitgebreide selectie snelkookpannen die het bereiden van maaltijden snel en efficiënt maken. Onze collectie omvat verschillende maten en merken, zodat u de perfecte pan kunt vinden die aan uw behoeften voldoet. Met een snelkookpan kunt u de kooktijd aanzienlijk verkorten zonder in te boeten op smaak en voedingswaarde. Onze snelkookpannen zijn veilig in gebruik, eenvoudig te reinigen en van hoge kwaliteit.