Koekenpannen Ø 18 cm

Pannen / Koekenpannen / Ø 18 cm

De voordelen van een koekenpan 18 cm

Een van de grootste voordelen van een koekenpan 18 cm is het compacte formaat. Hierdoor is deze pan ideaal voor het bereiden van kleinere maaltijden, zoals een enkele portie groenten of een ei. Bovendien neemt een koekenpan van 18 cm minder ruimte in beslag in je keukenkastjes en op het fornuis, wat handig is als je niet veel opbergruimte hebt.

Daarnaast is het ook een veelzijdige pan. Of je nu een rvs-koekenpan 18 cm, een keramische koekenpan 18 cm of een gietijzeren koekenpan 18 cm kiest, je kunt allerlei gerechten bereiden met optimale warmteverdeling. Een rvs-koekenpan 18 cm is bijvoorbeeld zeer duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen, wat perfect is voor het aanbraden van vlees. Een keramische koekenpan biedt daarentegen een natuurlijke antiaanbaklaag, wat ideaal is voor het bereiden van gerechten als vis of pannenkoeken.

Koekenpan 18 cm inductie

Heb je een inductiekookplaat? Dan is een koekenpan 18 cm inductie een slimme keuze. Inductie koekenpannen van 18 cm zijn snel en efficiënt warm. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat je gerechten sneller klaar zijn. Een inductie koekenpan 18 cm is dus perfect als je snel een gerecht op tafel wil hebben.

Verschillende materialen voor jouw koekenpan 18 cm

Afhankelijk van je kookstijl en voorkeuren, kun je kiezen uit verschillende materialen voor je koekenpan 18 cm. Een gietijzeren koekenpan 18 cm bijvoorbeeld, is zeer robuust en behoudt de warmte goed. Dit is ideaal is voor gerechten die langzaam moeten garen. Daarnaast kan je ook kiezen uit een keramische pan, die een natuurlijke antiaanbaklaag heeft. De rvs-afwerking is duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen. Hierin kan je je vlees goed bereiden.

Toch liever een ander formaat koekenpan?

Twijfel je over het formaat van de 18 cm koekenpan of ben je toch toe aan een formaat groter of kleiner? Neem dan eens een kijkje in ons gehele assortiment koekenpannen. Pannen passie heeft koekenpannen van diverse merken in verschillende formaten, materialen en prijsklassen. Mocht je op zoek zijn naar advies of vragen hebben over een pan in ons assortiment, neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van advies.