Koekenpannen Ø16 cm

Pannen / Koekenpannen / Ø 16 cm

Een koekenpan van 16 cm voor elke keuken

Een koekenpan 16 cm is perfect voor het maken van een snel ontbijt, het bakken van een enkel ei of het bereiden van een kleine portie groenten. Deze pan neemt weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk te hanteren. Het klinkt logisch dat wanneer je alleenstaand of een kleine eter bent, een kleine pan een fantastische keuze is om je gerechten te bereiden. Echter is een koekenpan van 16 cm ook voor grotere huishoudens uitermate geschikt. Dit formaat koekenpan goed samen in combinatie met grotere pannen op een fornuis. Hierdoor kan je diverse gerechten tegelijkertijd bereiden.

Wanneer koop je een koekenpan 16 cm?

Een koekenpan 16 cm is een uitstekende keuze wanneer je kleinere gerechten bereidt. Deze pan is handig voor alleenstaanden, maar ook voor kleine of grote gezinnen. Wanneer je een bijgerecht wilt maken zonder een grote pan te gebruiken, is de kleine koekenpan je beste vriend in de keuken. De fornuis indeling laat vaak twee grote pannen toe, waardoor het bereiden van meerdere gerechten in grote pannen onhandig kan zijn. De 16 cm koekenpan kan gerust op een kleiner fornuis naast één of twee grotere pannen neergezet worden.

Wat zijn de voordelen van een kleine koekenpan?

Groot is niet altijd beter. Een kleine koekenpan heeft diverse voordelen ten opzichte van zijn grotere tegenhangers, zoals:

  • Snelle opwarming, waardoor je energie bespaart en sneller kunt koken.
  • Makkelijker schoon te maken en op te bergen.
  • Veelzijdig en perfect voor het bereiden van individuele porties of kleine maaltijden.
  • Past makkelijk op het fornuis in combinatie met andere pannen.

Gietijzeren koekenpan 16 cm

Een gietijzeren koekenpan 16 cm is een duurzame en veelzijdige keuze. Deze pannen zijn bekend om hun uitstekende warmtebehoud en gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Of je nu een sappige steak wilt bakken of knapperige groenten wilt bereiden, een koekenpan inductie 16 cm biedt altijd het beste resultaat.

Toch liever een ander formaat koekenpan?

Twijfel je over het formaat van de 16 cm koekenpan of ben je toch op zoek naar een grotere koekenpan? Neem dan eens een kijkje in ons gehele assortiment koekenpannen. Pannen passie heeft koekenpannen van diverse merken in verschillende formaten, materialen en prijsklassen. Mocht je op zoek zijn naar advies of vragen hebben over een pan in ons assortiment, neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van advies.